Over mij

Mijn naam is Antonia

Ongeveer 25 jaar geleden werd ik gediagnosticeerd met torticollis, d.w.z. mijn nek draaide uit zichzelf naar rechts en ik had er geen vat op  hem terug te draaien. Ik was violiste in een symfonieorkest en kon niet meer spelen.

De neuroloog schreef medicijnen voor, een hele lijst. Ik vroeg hem: “kan ik daarmee nog zwanger worden ?”

Hij verscheurde het lijstje en bood me botuline injecties aan om de trekkende spieren te verlammen.

Op een vrijdagmiddag zat ik met een aantal andere torticollis patienten in de wachtkamer van het ziekenhuis, ik werd binnen geroepen, de neuroloog probeerde de naald in mijn spier te prikken, dat lukte nauwelijks, de spier was te hard. De uitwerking van de botuline was dat de spieren inderdaad lamgelegd werden, maar de spieren vlak naast de lamgelegde spier  begonnen nu te trekken. Ik had medelijden met mijn spier.  Mijn nekspier had toch al zo zwaar te lijden had en nu werd hij ook nog eens met een naald bewerkt.

Ik besloot alle symptoombestrijding op te geven en te kijken wat er zou gebeuren, en te zoeken naar dingen die wel verlichting zouden geven. Ik verloor mijn baan in het orkest.

Goede voeding, de juiste beweging, de juiste behandeling en de Bach remedies boden me die hulp, naast de ondersteuning door mijn naaste familie, en vrienden.  Echte genezing lukt volgens mij alleen  met zachtheid en geduld, dat is tenminste mijn ervaring.

Nu is mijn nek veel beweeglijker geworden.

Pine, de dennenboom, eindelijk een goede bescherming !!!!

Deze remedie heb ik 4 jaar lang dagelijks ingenomen. Ik wist dat de pine remedie, die helpt bij schuldgevoelens en minderwaardigheidsgevoelens een heel hardnekkige was en voegde hem altijd weer toe in mijn flesjes.

Op een dag zei iemand iets naars tegen me en toen gebeurde er iets onverwachts. Het kwam niet meer binnen, de opmerking bleef hangen voor mijn lichaam ter hoogte van mijn maag/ zonnevlecht. Ik kreeg de tijd om te denken of die opmerking waar was of niet. Ik vond dat het een onterechte opmerking was en kon rustig zeggen, : “Sorry, maar je hebt het bij het verkeerde eind, het klopt niet met mijn waarheid”. Voorheen kwam alles binnen en kon ik de hele dag last hebben als iemand iets naars tegen me zei.

Sindsdien voel ik me beschermd, ik kan kiezen wat ik met met nare “aanvallen” doe. Of ik geef ze terug of  als de kritiek klopt, kan ik het zien als feedback en er mijn voordeel mee doen. Deze remedie is echt een remedie voor vrouwen. Ongeveer 90% van de vrouwen hebben last van pine. Logisch als je bedenkt dat vrouwen zich moeten kunnen wegcijferen om het leven door te geven, maar eigenlijk hoeven ze dat alleen maar te doen tijdens de zwangerschap.

“Zachte heelmeesters helen diepe wonden”

Hoe voel je je ?

Wat wil je ?

Dit zijn mijn twee vragen aan u. Met mijn kennis over de Bachremedies, olieën en halfedelstenen breng ik u een stapje verder naar emotioneel evenwicht en geluk. Het eerste consult duurt een uur en kost 35 euro, daarbij komen nog de kosten van 15 euro voor een speciaal voor u samengesteld flesje met remedies.

Voorbeeld van wat de energie van een plant ons kan bieden:

Sneeuwklokjesmedicijn

In onze Nederlandse bossen steken de sneeuwklokjes al weken lang hun kopje boven de grond uit. Het maakt niet uit of ze door een dik pak sneeuw of heen moeten breken of door een berg oude bladeren. Met enorme kracht komen ze naar boven. Omdat ze van alle bolletjes het minst diep onder de grond zitten wordt dit stinsen (vaste) plantje als eerste verleid om boven de grond te komen. Ik werd benieuwd wat dit bloemetje ons wil leren.            Wat een kracht.