Dokter Bach Dietmar Krämer

Edward Bach ( 1886 – 1936 ) was een gerenommeerd dokter op Harley street, London in de (eer)vorige eeuw.       

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bach.-E.jpeg

Wat hem fascineerde was dat hij ontdekte dat een ziekte bij mensen op een diepere laag leek te beginnen. Hij wilde dat doorgronden en gaf op een bepaald moment zijn goedlopende praktijk op en trok zich terug in zijn geboortestreek Wales, waar hij de natuur introk om de energie van planten te onderzoeken.

Daar ontdekte hij dat, wanneer hij met een nare emotie rondliep, hij zich aangetrokken voelde tot de bloesem van een bepaalde plant. Hij legde de bloesem op zijn tong en merkte dat de nare emotie wegtrok. Zo ontdekte hij zijn eerste 12 helpende planten, maar later nog meer, een totaal van voor 38 planten om onze  uit de hand gelopen emoties te verzachten.

Planten blijven meer dan wij bij zichzelf, of ze nu langs een snelweg groeien of in een paradijselijke tuin, ze groeien op in de verschijningsvorm die precies klopt met hun DNA.

Natuurlijk is de plek  wel een beetje bepalend voor het uiterlijk van de plant, maar ze blijven hun DNA trouw. B.v. ik heb chicory in Catalunya zien groeien, die ziet er veel voller uit dan de chicory die hier groeit langs onze bermen, maar toch zijn ze hetzelfde.

Dat trouw zijn aan hun basis is waarschijnlijk de verklaring waarom trillingen van bloesems van bepaalde planten ons kunnen helpen om weer bij onze eigen blauwdruk te komen.

Bach wilde dat we onszelf kunnen helpen met de remedies, hij heeft een mooi boekje geschreven over de remedies. “Genezing door bloemen”.

De trillingen van de bloesems worden op de dauwdruppels overgebracht als de zon erop schijnt. Van deze dauwdruppels maakte hij een  moedertinctuur door ze te plukken en in een schaal aan de zon bloot te stellen, dit werd de moedertinctuur,  daarmee kon hij anderen  behandelen. Nu wordt nog dezelfde werkwijze gehanteerd. 

De remedies bevatten dan ook alleen de trillingen van de bloesems, de krachtigste groeifase van de plant, blootgesteld aan de energie van de zon. 

Dokter Edward Bach : “A personality without conflict is not susceptible to diseases”

Extra’s  rond de Bachremedies.       

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is dietmar-kramer.jpeg

De Duitse Heil Praktiker Dietmar Krämer (geboren 1957) heeft een systeem ontwikkeld waarin de Bach remedies als een holistische geneesmethode kunnen worden ingezet. Hij ontdekte dat bij ieder van de 38 Bach remedies etherische oliën, edelstenen, klanken en metalen passen, die op andere niveaus kunnen worden ingezet.
– Bach remedies werken op emotioneel niveau.
– Etherische oliën werken op emotioneel niveau.
– ( Half) edelstenen werken op mentaal niveau.
– Klanken en kleuren kunnen worden ingezet om de chakra’s en de meridianen te behandelen. Verder ontdekte Dietmar dat er over het hele lichaam meer dan 200 “huidzones” zijn, die mee resoneren met de remedies.

Verder lezen over Bachremedies en foto’s van de bloemen zien ? Ga naar : www.plantaardigheden.nl/bloesemremedies/planten/